Dusené huby s ryžou
2018-01-09- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z húb
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Dusené huby s ryžou podávame so zeleninovým šalátom.
Ingrediencie
- 500 g húb
- 200 g dusenej ryže
- 1 ks cibuľa
- 2 lyžička bravčovej masti
- soľ
- mleté čierne korenie
- rasca
- petržlenová vňať
Postup
Krok 1
Huby nasucho očistíme, pokrájame na tenké plátky, vložíme do sita a prepláchneme tečúcou vodou. Masť roztopíme, vložíme očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu, pokrájané a umyté huby, osolíme, okoreníme, pomiešame a prikryjeme. Rajnica, v ktorej huby dusíme má byť taká veľká, aby huby boli asi v 3-4 cm vrstve. Prikryté huby pomaly dusíme na miernom ohni 20-30 minút. Počas dusenia niekoľko krát huby pomiešame a pred dohotovením pridáme petržlenovú vňať. Ak sa pripaľujú, znížime prívod tepla, aby sa pomalšie odparovali. Pretože huby obsahujú 70-90% vody, huby nepodlievame. Huby vmiešame do dusenej ryže Podávame so zeleninovým šalátom.