Zemiakové krokety
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zemiaky s mäsom
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov, 4-5 lyžíc hrubej múky, 1 vajce, soľ, 2 lyžice postrúhaného syra alebo pokrájanej jemnej salámy, šunky, petržlenová vňať, tuk na opečenie.
Postup
Krok 1
Umyté zemiaky olúpeme, opláchneme, pokrájame, osolíme, zalejeme horúcou vodou a varíme 15 minút do mäkka. Uvarené zemiaky scedíme a rozmiešame na hladkú kašu. Vsypeme hrubú múku, postrúhaný syr (alebo nadrobno pokrájanú údeninu) a petržlenovú vňať. Lyžicou odkrajujeme z cesta rovnomerné šišky, na panvici roztlačíme a opekáme z obidvoch strán na tuku. Zemiakové krokety sú vhodnou prílohou k špenátu a k jemným omáčkam. Môžeme ich podávať poliate jogurtovou majonézou ochutenou s kečupom alebo s cesnakom, ako malý teplý predkrm alebo so zeleninovým šalátom.