Vyprážaný kaleráb
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 8 plátkov povareného kalerábu, múka, 2 vajcia, 3 lyžice postrúhaného syra, tuk na vyprážanie.
Postup
Krok 1
Očistený a umytý kaleráb pokrájame na 1,5 cm hrubé kolieska. Do osolenej vriacej vody vložíme kaleráb a 4-5 minút varíme. Vody má byť len toľko, aby zeler bol zaliaty. Zmäknutý, nie do mäkka uvarený kaleráb vyberieme, obalíme v múke, v rozšľahanom vajci a v postrúhanom syre. Vyprážame v horúcom tuku po obidvoch stranách do zlatohneda. Vyprážaný kaleráb podávame so zemiakovou kašou a s rajčiakmi. Kaleráb je aj vhodnou prílohou k mäsitým pokrmom.