Vyprážaný kel II

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 hlávka kelu, soľ, 1 strúčik cesnaku, rasca, 2 vajcia, hladká múka, strúhanka, tuk na vyprážanie.

Postup

Krok 1

Kel očistíme od vonkajších listov, ktoré odložíme na prípravu polievky alebo prívarku. Očistený kel umyjeme v tečúcej vode a zbytok vody vytrasieme. Hlávku kelu rozdelíme podľa veľkosti na štvrtky alebo osminky tak, aby hlúbik držal listy, aby neodpadávali. Pokrájaný kel vložíme do rajnice s osolenou vodou a potlačeným strúčikom cesnaku. Vody má byť len toľko, aby kel bol ponorený. Pokrievkou prikrytý kel varíme 5 minút, len aby zmäkol a aby listy po stlačení k sebe priliehali. Ovarený kel scedíme a trochu vychladnutý ponoríme do hladkej múky, rozšľahaného vajca a strúhanky. Obalené kelové rezy vyprážame v horúcom tuku do zlatohneda. Vyprážaný kel podávame s varenými zemiakmi, pomastenými tukom z vyprážania a posypanými zeleným petržlenom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 835
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

836

Podobné recepty:
  • Rajčiakový puding so syrom

    Rajčiakový puding so syrom

  • Džatky

    Džatky

  • Zemiakovo-paprikový guláš

    Zemiakovo-paprikový guláš

kuk