Vyprážaný kel II
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 1 hlávka kelu, soľ, 1 strúčik cesnaku, rasca, 2 vajcia, hladká múka, strúhanka, tuk na vyprážanie.
Postup
Krok 1
Kel očistíme od vonkajších listov, ktoré odložíme na prípravu polievky alebo prívarku. Očistený kel umyjeme v tečúcej vode a zbytok vody vytrasieme. Hlávku kelu rozdelíme podľa veľkosti na štvrtky alebo osminky tak, aby hlúbik držal listy, aby neodpadávali. Pokrájaný kel vložíme do rajnice s osolenou vodou a potlačeným strúčikom cesnaku. Vody má byť len toľko, aby kel bol ponorený. Pokrievkou prikrytý kel varíme 5 minút, len aby zmäkol a aby listy po stlačení k sebe priliehali. Ovarený kel scedíme a trochu vychladnutý ponoríme do hladkej múky, rozšľahaného vajca a strúhanky. Obalené kelové rezy vyprážame v horúcom tuku do zlatohneda. Vyprážaný kel podávame s varenými zemiakmi, pomastenými tukom z vyprážania a posypanými zeleným petržlenom.