Špenátový puding II

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2 lyžičky masla, 2 lyžičky múky, 3 dl mlieka, 5 lyžíc špenátového pretlaku, 2 vajcia, 1 lyžica postrúhaného syra, soľ, cesnak.

Postup

Krok 1

Z masla a múky urobíme svetlú zápražku. Odstavíme z ohňa, postupne prilievame mlieko a rozšľaháme na hladkú kašu, pomaly zahrievame a miešajúc uvaríme bešamelovú omáčku. Primiešame špenátový pretlak, 2 žĺtky, postrúhaný syr, soľ, štipku potlačeného cesnaku a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Pudingovú nádobu vymastíme a vysypeme múkou, vlejeme špenátovú masu, nádobu zatvoríme a vo vodnom kúpeli varíme 40 minút. Špenátový puding podávame so zemiakovou kašou, s maslom, s petržlenovou vňaťou a s kompótom. Plátok špenátového pudingu s kompótom marhule je vhodným teplým predjedlom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1104
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1105

Podobné recepty:
  • Pre krvnú skupinu 0: prána - ľahký obed, večera, či príloha

    Pre krvnú skupinu 0: prána - ľahký obed, večera, či príloha

  • Zemiaková kaša - fučka

    Zemiaková kaša - fučka

  • Zeleninové lasagne

    Zeleninové lasagne

kuk