Špenátový puding II
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy , Oddelená strava , Živčíšna a zeleninová skupina
Ingrediencie
- 2 lyžičky masla, 2 lyžičky múky, 3 dl mlieka, 5 lyžíc špenátového pretlaku, 2 vajcia, 1 lyžica postrúhaného syra, soľ, cesnak.
Postup
Krok 1
Z masla a múky urobíme svetlú zápražku. Odstavíme z ohňa, postupne prilievame mlieko a rozšľaháme na hladkú kašu, pomaly zahrievame a miešajúc uvaríme bešamelovú omáčku. Primiešame špenátový pretlak, 2 žĺtky, postrúhaný syr, soľ, štipku potlačeného cesnaku a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Pudingovú nádobu vymastíme a vysypeme múkou, vlejeme špenátovú masu, nádobu zatvoríme a vo vodnom kúpeli varíme 40 minút. Špenátový puding podávame so zemiakovou kašou, s maslom, s petržlenovou vňaťou a s kompótom. Plátok špenátového pudingu s kompótom marhule je vhodným teplým predjedlom.