Dusená ryba na víne s kečupom
2018-01-08- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné , Ryby morské
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Dusená ryba na víne s kečupom a ako prílohu podávame s opekanými zemiakmi a ozdobíme s petržlenovou vňaťou.
Ingrediencie
- 600 g rýb (pstruh vcelku aj s hlavou a kožou
- kapor
- šťuka
- treska porciovaná a bez kože) 2 lyžičky masla
- 1 lyžica bieleho vína
- citrónová šťava
- soľ
Postup
Krok 1
Upravenú rybu osolíme a pokvapkáme citrónom. Na panvici roztopíme maslo, vložíme rybu, prikryjeme a dusíme asi 5 minút. Potom prilejeme víno, lopatkou rybu obrátime a prikryté dusíme ešte 10 minút. Posypeme strúhaným syrom a polejeme kečupom. Každá porcia je ozdobená petržlenovou vňaťou a kolieskami z citróna. Podávame s opekanými zemiakmi.