Dusená ryba so šampiňónmi
2018-01-08- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Dusená ryba so šampiňónmi ako prílohu podávame uvarené zemiaky s maslom.
Ingrediencie
- 600 g 600 g rýb (pstruh vcelku aj s hlavou a kožou
- kapor
- šťuka
- treska porciovaná a bez kože) 2 lyžičky masla
- 1 dl vína
- citrónová šťava
- soľ
- 2 lyžica tuku
- 1 lyžica pokrájanej cibule
- 4 lyžica očistených a pokrájaných šampiňónov
- soľ
- mleté čierne korenie
- rasca
Postup
Krok 1
Upravenú rybu osolíme a pokvapkáme citrónom. Na panvici roztopíme maslo, vložíme rybu, prikryjeme a dusíme asi 5 minút. Potom prilejeme víno, lopatkou rybu obrátime a prikryté dusíme ešte 10 minút. Šampiňóny dusíme 20 minút na cibuľovom základe s koreninami. Nakoniec udusené šampiňóny rozložíme na tanieri na upravenú dusenú rybu. Zdobíme kolieskom z citróna. Podávame s uvarenými zemiakmi s maslom a s kompótom.