Dusená ryba so šampiňónmi

2018-01-08

Popis

Dusená ryba so šampiňónmi ako prílohu podávame uvarené zemiaky s maslom.

Ingrediencie

  • 600 g 600 g rýb (pstruh vcelku aj s hlavou a kožou
  • kapor
  • šťuka
  • treska porciovaná a bez kože) 2 lyžičky masla
  • 1 dl vína
  • citrónová šťava
  • soľ
  • 2 lyžica tuku
  • 1 lyžica pokrájanej cibule
  • 4 lyžica očistených a pokrájaných šampiňónov
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • rasca

Postup

Krok 1

Upravenú rybu osolíme a pokvapkáme citrónom. Na panvici roztopíme maslo, vložíme rybu, prikryjeme a dusíme asi 5 minút. Potom prilejeme víno, lopatkou rybu obrátime a prikryté dusíme ešte 10 minút. Šampiňóny dusíme 20 minút na cibuľovom základe s koreninami. Nakoniec udusené šampiňóny rozložíme na tanieri na upravenú dusenú rybu. Zdobíme kolieskom z citróna. Podávame s uvarenými zemiakmi s maslom a s kompótom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1643
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1644

Podobné recepty:
  • Amur na vínnej omáčke

    Amur na vínnej omáčke

  • Ryby jednoducho a rýchlo

    Ryby jednoducho a rýchlo

  • Vyprážaný kapor na vianočný stôl

    Vyprážaný kapor na vianočný stôl

kuk