Dusená ryba na víne

2018-01-08

Popis

Dusená ryba na víne ako príluhu podávame s varenými zemiakmi, kompótom.

Ingrediencie

  • 600 g rýb (pstruh vcelku aj s hlavou a kožou
  • kapor
  • šťuka
  • treska porciovaná a bez kože) 2 lyžičky masla
  • 1 lyžica bieleho vína
  • citrónová šťava
  • soľ

Postup

Krok 1

Upravenú rybu osolíme a pokvapkáme citrónom. Na panvici roztopíme maslo, vložíme rybu, prikryjeme a dusíme asi 5 minút. Potom prilejeme víno, lopatkou rybu obrátime a prikryté dusíme ešte 10 minút. Zdobíme kolieskom citróna. Podávame s varenými zemiakmi, s kompótom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1667
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1668

Podobné recepty:
  • Sardela na baskický spôsob

    Sardela na baskický spôsob

  • Makrela na grécky spôsob

    Makrela na grécky spôsob

  • Šťuka na spôsob Astória

    Šťuka na spôsob Astória

kuk