Plnené vyprážané rezne z morky
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Morčacie mäso , Vyprážané mäso
Ingrediencie
- 4 rezne z pŕs morky, 1 žemľa, 2 vajcia, 100 g hydinovej pečene, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, mlieko, múka, strúhanka, tuk na vyprážanie, 1 lyžica masla.
Postup
Krok 1
Rezne z pŕs morky trochu naklepeme a osolíme. Žemľu pokrájame na drobné kocky, pokropíme mliekom s maslom roztopeným, okoreníme petržlenovou vňaťou a mletým čiernym korením a pridáme na drobno pokrájanú pečeň. Plnku premiešame a rozdelíme na rezne, zbalíme a spojíme ihlou. Naplnené rezne osolíme, obalíme v múke, v rozšľahanom vajci s 1 lyžicou mlieka a s olejom, potom v preosiatej strúhanke a vypražíme po obidvoch stranách v horúcom tuku do zlatožlta. Vyprážame 5 minút po jednej strane pod pokrievkou, potom rezne prevrátime a pomaly dopražíme bez prikrytia. Podávame s varenými zemiakmi a so zeleninovým šalátom