Pečené kurča s údenou slaninou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Pečené (grilované) kurča
Ingrediencie
- 1 kurča, zmes bylinkového korenia na pečenie, údená slanina, soľ.
Postup
Krok 1
Očistené kurča dobre umyjeme, pokrájame na porcie po kĺbe kostí a pozdĺžne cez chrbtovú a hrudnú kosť. Dolnú časť krídiel a chrbát odložíme na vývar. Mäso trochu osolíme a potrieme zmesou korenia na pečenie a na panvici do žlta opečieme v tuku. Z údenej slaniny po šírke nakrájame tenké plátky a každý kúsok mäsa osobitne zabalíme. Slaninu pripneme ihlou, poukladáme na pekáč, alebo na grilovaciu mriežku s odkvapávacou miskou. Porcie mäsa majú byť rovnomerne veľké, aby sa rovnomerne upiekli. Kurča pečieme najmenej 25 minút do zlatožlta, aby mäso bolo mäkké. Pečené kurča s údenou slaninou podávame s varenými zemiakmi alebo s chlebom a so zeleninovým šalátom.