Musaka
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 500 g baranieho mäsa bez kostí, 2 lyžice tuku, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, cesnak, rajčiakový pretlak, 250 g uvarených cestovín(rezance, špagety, makaróny), 2 lyžice postrúhaného syra, vývar.
Postup
Krok 1
V roztopenom tuku opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku a pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a rozmiešané opražíme, prilejeme vývar alebo vodu a mäso dusíme 1-1,5 hodiny. Mäso občas pomiešame a podľa potreby podlejeme. Keď je mäso polomäkké, pridáme uvarenú cestovinu, rajčiakový pretlak, pretlačený cesnak, premiešame s mäsom, podlejeme trochou vývaru, povrchu posypeme postrúhaným syrom a v rúre zapekáme 25-30 minút. Prílohou môže byť zeleninový šalát.