Studená španielska polievka Kaspáčo
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky , Z pekáča Jula Viršíka , 1995
Ingrediencie
- Šesť prezretých paradajok, 1 liter studeného vývaru (hovädzieho alebo slepačieho), 1 veľkú a dve menšie uhorky, kečup, majonézu, soľ, korenie, dva strúčky cesnaku, zelenú a červenú papriku (kapiu), tvrdý syr, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Paradajky a uhorky olúpeme a rozmixujeme s vývarom. Pridáme kečup, lyžicu majonézy, soľ, korenie a cesnak. Všetko dobre rozmixujeme na krémovú polievku. Do hotovej polievky vložíme na drobné kocky pokrájanú zelenú a červenú papriku, uhorky a tvrdý syr. Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.