Prekladaná kapusta II
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 300 g kyslej kapusty, 300 g tučnejšieho bravčového mäsa, 1 cibuľa, mletá paprika, mleté čierne korenie, soľ, kúsok údeného bôčika, 1 lyžica ryže, kyslá smotana.
Postup
Krok 1
Na malé kúsky pokrájané bravčové mäso (môžu byť odrezky) dusíme do polomäkka na cibuľovom základe s mletou paprikou a korením. Môžeme pridať pokrájanú zelenú papriku a rajčiak. Kyslú kapustu varíme 10-15 minút s ryžou a údeným bôčikom. Do hlbokej ohňovzdornej nádoby navrstvíme striedavo kapustu s ryžou, pokrájaným bôčikom a s duseným bravčovým mäsom. Poslednú vrstvu kapusty posypeme mletou paprikou. Kapustnú vodu nalejeme na vrstvy kapusty a navrch nakvapkáme smotanu. Vložíme do rúry a dusíme asi 40 minút. Podávame s chlebom.