Dusené bravčové mäso so šampiňónmi a s vajcom

2018-01-08

Popis

Dusené bravčové mäso so šampiňónmi a s vajcom podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi.

Ingrediencie

  • 500 g bravčového stehna
  • 3 lyžica tuku
  • 2 ks cibule
  • 250 g šampiňónov
  • 3 ks vajcia
  • mletá paprika
  • majorán
  • mleté čierne korenie
  • rajčiakový pretlak
  • soľ

Postup

Krok 1

Umyté mäso pokrájame na rezne a potom na hranolčeky. Šampiňóny očistíme, umyjeme a pokrájame na malé plátky. Očistenú cibuľu nadrobno pokrájame. V rajnici roztopíme tuk, vložíme cibuľu, miešame, až je cibuľa zlatožltá. Potom vložíme mäso a miešame 5 minút. Pridáme pokrájané šampiňóny, všetky koreniny, soľ, asi 1 dl vody, dobre premiešame a prikryté dusíme. Asi po pol hodine, keď mäso je mäkké vlejeme rozšľahané osolené vajcia, tak, aby všetko mäso bolo zakryté. Už nemiešame, prikryjeme, pomaly dusíme, až vajcia stuhnú. Nožom rozdelíme na rovnomerné porcie a lopatkou vyberáme na tanier, aby vajcia ostali vcelku. Podávame s varenými alebo s opekanými zemiakmi a uhorkami alebo so zeleninovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1548
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1549

Podobné recepty:
  • Guláš á lá Franz Schubert

    Guláš á lá Franz Schubert

  • Keď zostane ryža

    Keď zostane ryža

  • Roštenka Esterházy

    Roštenka Esterházy

kuk