Teľacia pečienka s citrónom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Teľacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 600 g teľacieho pliecka, 50 g údenej slaniny, 2 lyžice masla, 1 cibuľa, soľ, 1 dl bieleho vína, 1 lyžička múky, 1 citrón, 2 dl kyslej smotany.
Postup
Krok 1
Teľacie pliecko umyjeme, trochu osušíme a prekrojíme na plát. Môže byť viac menších kusov. Mäso osolíme, vyložíme plátkami údenej slaniny, pevne zavinieme a zviažeme bielym motúzom. Na teplom masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, mäso zo všetkých strán opečieme. Pracujeme pozorne, aby sa maslo a cibuľa nepripiekli. Potom dolejeme biele víno a dusíme prikryté 30-40 minút, podľa veľkosti zavinutého teľacieho mäsa. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme malou zápražkou z masla a múky, dolejeme vínom a povaríme. Šťavu ochutíme citrónovou šťavou a postrúhanou kôrou z umytého citróna. Ak treba dosolíme a precedíme. Nakoniec primiešame kyslú smotanu. Mäso krájame na 1 cm hrubé plátky a polejeme šťavou. Prílohou sú žemľové knedle.