Teľací rezeň so šampiňónmi I

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g teľacieho stehna, 2 lyžice tuku, 1 cibuľa, soľ, mletá paprika, 4 lyžice sterilizovaných šampiňónov, 2 kyslé uhorky, 4 lyžice kyslej smotany, 1 lyžička hladkej múky.

Postup

Krok 1

Teľacie rezne naklepeme, osolíme a vložíme do tukovo cibuľového základu. Trochu opečieme z obidvoch strán a dusíme vo vlastnej šťave. Občas opatrne pomiešame cibuľový základ a podlejeme vývarom alebo vodou. Mäkké mäso vyberieme na tanier. Šťavu vydusíme na tuk, poprášime múkou, miešame, vsypeme mletú papriku a rozriedime vývarom alebo vodou. Potom pridáme pokrájané sterilizované šampiňóny, nadrobno pokrájanú kyslú uhorku a varíme, až tuk vystúpi na povrch. Nakoniec vlejeme hustú, kyslú smotanu, vložíme rezne a raz prevaríme. Teľací rezeň so šampiňónmi podávame so žemľovými knedľami alebo s ryžou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1371
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1372

Podobné recepty:
  • Džuveč

    Džuveč

  • Tokáň na červenom víne

    Tokáň na červenom víne

  • Teľací perkelt II

    Teľací perkelt II

kuk