Pikantný plnený teľací rezeň
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Teľacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 500 g teľacieho mäsa, 100 g mletého mäsa, 4 plátky údenej slaniny, 1 natvrdo uvarené vajce, 1 kyslá uhorka, 1 lyžica tuku, 1 cibuľa, víno na podliatie, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka horčica, 2 dl smotany.
Postup
Krok 1
Teľacie mäso v celku umyjeme, osušíme a pokrájame na rezne, vyklepeme, vyložíme plátkami údenej slaniny. Pomleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme posekané, natvrdo uvarené vajce a uhorku, rozmiešame a rozdelíme na rezne. Mäso zavinieme, upevníme ihlou, alebo previažeme bielou niťou. Tuk roztopíme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, miešame, vložíme naplnené závitky, opečieme zo všetkých strán, trochu podlejeme vínom a prikryté dusíme 30-40 minút. Závitky občas obrátime a podlievame vínom. Mäkké mäso opatrne vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, poprášime múkou, miešame, pridáme horčicu, zostatok vína alebo vody, kyslú smotanu a prevaríme. Nakoniec zo závitkov odstránime nite alebo ihly, opatrne vložíme do šťavy a raz prevaríme. Podávame s dusenou ryžou alebo s cestovinou.