Sviečková pečienka plnená pečeňou a šampiňónmi

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g hovädzej sviečkovice, 1-2 lyžice masla, soľ, mleté čierne korenie, tymián alebo estragón. Plnka: 2 plátky údenej slaniny, 1 cibuľa, 4-5 šampiňónov, 100 g husacej pečene, 1 lyžička horčice, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Strednú časť odležanej sviečkovice očistíme od loja a blán, pozdĺžne prekrojíme a rozklepeme. Mäso osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a rozložíme tenké plátky údenej slaniny. V strede mäsa uložíme husaciu pečeň. Pečeň obložíme z obidvoch strán drobnými šampiňónmi, ktoré postavíme kolmo, aby na reze bol viditeľný tvar šampiňóna. Plnku zavinieme, mäso previažeme motúzom, osolíme, okoreníme, potrieme maslom a v alobale upečieme. Najprv pečieme na prudkom ohni, potom prívod tepla znížime a dopečieme asi 40 minút. Upečenú plnenú sviečkovicu necháme trochu postáť aby stuhla. Mäso z alobalu vyberieme, odstránime motúz a krájame na 2,5 cm kúsky. Plnenú sviečkovicu podávame s ryžou, ochutenou s ovocím alebo so zemiakovými hranolčekmi a upravenou jemnou zeleninou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 944
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

945

Podobné recepty:
  • Zapekaný kel s mletým mäsom

    Zapekaný kel s mletým mäsom

  • Koláč z mletého mäsa

    Koláč z mletého mäsa

  • Jahňacie stehno na bretónsky spôsob

    Jahňacie stehno na bretónsky spôsob

kuk