Hríbová polievka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 200 g hríbov, 1 lyžička masti, 1 malá cibuľa, petržlenová vňať, rasca, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 2 zemiaky, 2 lyžice domácej cestoviny-mrveničky, 1,5 l vody.

Postup

Krok 1

Umyté hríby pokrájame na tenké plátky a vložíme do masti, v ktorej sme podusili nadrobno pokrájanú cibuľu. Hríby osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, rascu a mletú papriku. Za občasného miešania zmes dusíme prikrytú aspoň 1/2 hodiny, kým hríby nezmäknú. Potom prilejeme horúcu vodu a na malé kocky pokrájané zemiaky. Mrveničku pripravíme z vajca a múky. Tvrdé cesto postrúhame a 2 lyžice zavaríme do polievky. Polievku varíme ešte 10 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1556
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1557

Podobné recepty:
  • Šošovicová polievka s údeninou (fazuľová, hrachová

    Šošovicová polievka s údeninou (fazuľová, hrachová

  • Polievka z cukety

    Polievka z cukety

  • Toskánska Ribollita

    Toskánska Ribollita

kuk