Hríbová polievka
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 200 g hríbov, 1 lyžička masti, 1 malá cibuľa, petržlenová vňať, rasca, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 2 zemiaky, 2 lyžice domácej cestoviny-mrveničky, 1,5 l vody.
Postup
Krok 1
Umyté hríby pokrájame na tenké plátky a vložíme do masti, v ktorej sme podusili nadrobno pokrájanú cibuľu. Hríby osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, rascu a mletú papriku. Za občasného miešania zmes dusíme prikrytú aspoň 1/2 hodiny, kým hríby nezmäknú. Potom prilejeme horúcu vodu a na malé kocky pokrájané zemiaky. Mrveničku pripravíme z vajca a múky. Tvrdé cesto postrúhame a 2 lyžice zavaríme do polievky. Polievku varíme ešte 10 minút.