Kyslá fazuľová polievka
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 6 lyžíc suchej fazule, 150 g údenej klobásy alebo párky, 1 lyžica masti, 1 lyžička múky, strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 1 bobkový list, mletá červená paprika, ocot, smotana alebo mlieko, 1,5 l vody.
Postup
Krok 1
Prebratú, umytú a deň vopred namočenú fazuľu uvaríme do mäkka a zahustíme zápražkou s mletou červenou paprikou. Polievku ochutíme soľou, bobkovým listom, mletým korením a roztlačeným cesnakom. Do vriacej polievky vložíme na kolieska pokrájanú údenú klobásu, alebo párok. Nakoniec vmiešame kyslú smotanu alebo mlieko, dochutíme soľou a octom a len krátko prevaríme.