Kyslá fazuľová polievka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 6 lyžíc suchej fazule, 150 g údenej klobásy alebo párky, 1 lyžica masti, 1 lyžička múky, strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 1 bobkový list, mletá červená paprika, ocot, smotana alebo mlieko, 1,5 l vody.

Postup

Krok 1

Prebratú, umytú a deň vopred namočenú fazuľu uvaríme do mäkka a zahustíme zápražkou s mletou červenou paprikou. Polievku ochutíme soľou, bobkovým listom, mletým korením a roztlačeným cesnakom. Do vriacej polievky vložíme na kolieska pokrájanú údenú klobásu, alebo párok. Nakoniec vmiešame kyslú smotanu alebo mlieko, dochutíme soľou a octom a len krátko prevaríme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1370
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1371

Podobné recepty:
  • Francúzska pórová polievka

    Francúzska pórová polievka

  • Letná kyslá polievka

    Letná kyslá polievka

  • Hubová, kyslo-mliečna polievka

    Hubová, kyslo-mliečna polievka

kuk