Krémová zelerová polievka
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 1/2 väčšieho zeleru, 1 lyžička ovsených vločiek, 1 lyžička múky, 1 lyžička masla, 1 vajce, 1 lyžička smotany, zelerová vňať, 1,5 l vývaru z kostí alebo vody.
Postup
Krok 1
Očistený zeler pokrájame na plátky, zalejeme horúcou vodou, pridáme trochu ovsených vločiek, osolíme a uvaríme. Zmäknutý zeler s ovsenými vločkami a s lyžičkou múky zmixujeme na hladkú kašu, dolejeme vývarom z kostí a varíme 15 minút. Nakoniec pridáme do polievky čerstvé maslo. Medzitým celé vajce rozšľaháme so smotanou, osolíme, vlejeme do maslom vymastenej nádoby a prikryté v pare dusíme v rúre 30-40 minút. Voda vo vodnom kúpeli, v ktorom sa dusí vaječná sadlina nemá vrieť, preto teplotu udržíme pod 100 stupňov celzia. Vaječnú sadlinu pokrájame na kocky a vložíme do taniera s polievkou.