Bravčová zaprážaná polievka

2015-12-14

Ingrediencie

  • 200 g bravčového pliecka bez kosti
  • 1 lyžička bravčovej masti
  • 1/2 ks malej cibule
  • 2 lyžica pokrájanej koreňovej zeleniny
  • 2 l lyžica očistených a pokrájaných húb
  • 3 ks ružičky karfiolu
  • 1 lyžica zeleného hrášku
  • 1 lyžica múky
  • trochu soľ
  • trochu mleté čierne korenie
  • 2 lyžica smotany
  • 1 lyžička petržlenovej vňate
  • 5 l vody.

Postup

Krok 1

Mäso vcelku umyjeme a pokrájame na malé kocky. Očistenú cibuľu dáme do teplej masti, restujeme, vezmeme z ohňa a rozmiešame v masti mletú červenú papriku, prilejeme trochu vody a necháme prevariť. Vložíme pokrájané mäso, pokrájanú zeleninu a huby, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme 20 minút. Z múky a trošku masti urobíme zápražku, zalejeme studenou vodou, rozmiešame, vlejeme do napoly uduseného mäsa. Polievku dolejeme vodou alebo vývarom, vložíme hrášok a ružičky karfiolu a dovaríme ešte 10 minút. Nakoniec vlejeme rozhabarkovanú smotanu a petržlenovú vňať. Necháme postáť, aby tuk vystúpil na povrch.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 985
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

986

Podobné recepty:
  • Pórová polievka so syrom

    Pórová polievka so syrom

  • Hydinová polievka s pórom

    Hydinová polievka s pórom

  • Tekvicová polievka I

    Tekvicová polievka I

kuk