Bravčová zaprážaná polievka
2015-12-14- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 200 g bravčového pliecka bez kosti
- 1 lyžička bravčovej masti
- 1/2 ks malej cibule
- 2 lyžica pokrájanej koreňovej zeleniny
- 2 l lyžica očistených a pokrájaných húb
- 3 ks ružičky karfiolu
- 1 lyžica zeleného hrášku
- 1 lyžica múky
- trochu soľ
- trochu mleté čierne korenie
- 2 lyžica smotany
- 1 lyžička petržlenovej vňate
- 5 l vody.
Postup
Krok 1
Mäso vcelku umyjeme a pokrájame na malé kocky. Očistenú cibuľu dáme do teplej masti, restujeme, vezmeme z ohňa a rozmiešame v masti mletú červenú papriku, prilejeme trochu vody a necháme prevariť. Vložíme pokrájané mäso, pokrájanú zeleninu a huby, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme 20 minút. Z múky a trošku masti urobíme zápražku, zalejeme studenou vodou, rozmiešame, vlejeme do napoly uduseného mäsa. Polievku dolejeme vodou alebo vývarom, vložíme hrášok a ružičky karfiolu a dovaríme ešte 10 minút. Nakoniec vlejeme rozhabarkovanú smotanu a petržlenovú vňať. Necháme postáť, aby tuk vystúpil na povrch.