Švédska rybacia polievka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g rýb, 2 dl smotany, 2 žĺtky, 2 mrkvy, 40 g masti, 40 g hladkej múky, 1 žemľa, 1 bobkový list, 1,25 l vody, 4 klinčeky, zelená petržlenová vňať, celé čierne korenie, soľ.

Postup

Krok 1

Vyčistené a umyté ryby rozporciujeme a vložíme do studenej osolenej vody. Pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu, bobkový list, zelenú petržlenovú vňať, čierne korenie a klinčeky. Uvaríme domäkka. Mäso vyberieme a rozdelíme do tanierov. Na masti opražíme múku, zalejeme trochou vývaru a varíme asi 20 minút. Potom pridáme zvyšok precedeného vývaru, primiešame smotanu, v ktorej sme rozšľahali žĺtky, privedieme do varu a odstavíme. Podávame s kockami nasucho opraženej žemle.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1352
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1353

Podobné recepty:
  • Jelenia ragú polievka

    Jelenia ragú polievka

  • Losos na grécky spôsob

    Losos na grécky spôsob

  • Trio koláč

    Trio koláč

kuk