Teľacie mäso s baklažánom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Teľacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 1200 g vykosteného karé, 250 g drobných cibuliek, 2 strúčiky cesnaku, 1 kg baklažánov, 500 g baklažánov, petržlenovú vňať, tymián, prípadne bazalku, korenie, olej, maslo a hladkú múku.
Postup
Krok 1
Na kocky nakrájané baklažány osolíme, necháme asi 30 minút odstáť, opláchneme ich a osušíme. Očistíme cibuľky, 5 až 6 necháme celých, ostatné nakrájame nadrobno. Z paradajok odstránime vnútornú časť s jadierkami. Mäso nakrájame na kúsky, posolíme, posypeme mletým čiernym korením a obalíme v hladkej múke. Na panvici zohrejeme dve polievkové lyžice oleja, kúsok masla, opražíme cibuľu do sklovita, pridáme baklažány a na kocky nakrájané paradajky. Zmes dusíme asi 5 minút na silnom a ešte niekoľko minút na miernom ohni. Do rajnice dáme tri polievkové lyžice oleja a opečieme na ňom mäso z oboch strán. Pridáme udusenú zeleninovú zmes, rozotrený cesnak, tymián a cibuľky. Dusíme na miernom ohni, kým mäso zmäkne. Tesne pred dokončením prisypeme na drobno pokrájanú petržlenovú vňať. Ak treba pri dusení podliať, použijeme vodu alebo biele víno. Podávame so zemiakmi alebo s chlebom.