Vajíčkova pizza
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Múčniky
Ingrediencie
- 250 g hladkej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, soľ, mleté čierne korenie, 65 g margarínu, 0,5 dl mlieka. Na plnku: na drobno posekanú cibuľu, 3 polievkové lyžice rajčinového pretlaku, oregano alebo majoránku, 3 vajcia uvarené na tvrdo, 150 g strúhaného syra, 2 vajcia a 1,5 lyžičky horčice.
Postup
Krok 1
Múku, prášok do pečiva, soľ a korenie zmiešame v miske, pridáme pokrájaný margarín, mlieko a dobre rozmixujeme. Zmes rozdelíme na 6 rovnakých častí, z ktorých vytvarujeme kolieska s priemerom 10 až 12 cm. V nádobe zmiešame cibuľu, rajčinový pretlak, oregano, soľ, korenie a zmes rozotrieme na pizzu. Na to poukladáme kolieska uvarených vajec. Navrch dáme surové vajcia rozmiešané so strúhaným syrom a horčicou. Pečieme 10 minút pri teplote 220 stupňov Celzia a ďalších 10 minút pri 190 stupňov. Ozdobíme a podávame so sezónnym šalátom.