Zemiaková polievka s hubami
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 2,5 l vody, soľ, 100 g čerstvých alebo 10 g sušených húb, 500 g zemiakov, 30 g masti, 40 g hladkej múky, 1 cibuľa, zelený petržlen, zelerová vňať.
Postup
Krok 1
Do vody dáme variť očistené, nadrobno pokrájané čerstvé alebo sušené huby. (Sušené huby dobre umyjeme, chvíľu necháme v horúcej vode zmäknúť a posekáme. ) Keď sú huby mäkké, pridáme očistené a na malé kocky pokrájané zemiaky, ktoré uvaríme do mäkka. Z masti a múky urobíme tmavú zápražku, do ktorej pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu. Do upraženej zápražky pridáme trochu papriky, rasce, posekaného zeleného zeleru, zalejeme vodou a dobre rozvarenú precedíme do polievky. Povarenú polievku odložíme a pridáme do nej umytý, nadrobno posekaný zelený petržlen. Do polievky môžeme dať variť aj zeleninu pokrájanú na rezančeky.