Zemiaková polievka s hubami

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2,5 l vody, soľ, 100 g čerstvých alebo 10 g sušených húb, 500 g zemiakov, 30 g masti, 40 g hladkej múky, 1 cibuľa, zelený petržlen, zelerová vňať.

Postup

Krok 1

Do vody dáme variť očistené, nadrobno pokrájané čerstvé alebo sušené huby. (Sušené huby dobre umyjeme, chvíľu necháme v horúcej vode zmäknúť a posekáme. ) Keď sú huby mäkké, pridáme očistené a na malé kocky pokrájané zemiaky, ktoré uvaríme do mäkka. Z masti a múky urobíme tmavú zápražku, do ktorej pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu. Do upraženej zápražky pridáme trochu papriky, rasce, posekaného zeleného zeleru, zalejeme vodou a dobre rozvarenú precedíme do polievky. Povarenú polievku odložíme a pridáme do nej umytý, nadrobno posekaný zelený petržlen. Do polievky môžeme dať variť aj zeleninu pokrájanú na rezančeky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 903
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

904

Podobné recepty:
  • Fazuľová polievka Jókai

    Fazuľová polievka Jókai

  • Polievka z bielej reďkvi (francúzska – savojská)

    Polievka z bielej reďkvi (francúzska – savojská)

  • Polievka s ligurčekom

    Polievka s ligurčekom

kuk