Slané slimáky
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo , Z pekáča Jula Viršíka , 1997
Ingrediencie
- 500 g hladkej múky, 1 Heru alebo Palmarín, 150 g strúhaného syra (Inovec), 1 dl mlieka, 30 až 40 g droždia, 1 lyžičku soli.
Postup
Krok 1
V mlieku s troškou cukru necháme napučať droždie, Všetko spolu vymiešame do cesta, ktoré necháme asi hodinu odstáť. Rozdelíme ho na 6 dielov a každý vyvaľkáme na koleso, ktoré nožom rozdelíme na 16 dielov. Tie z vonku stáčame smerom k cípu, čím sa nám vytvorí slimák. Slimáky natrieme žĺtkom zmiešaným so smotanou, posypeme strúhaným syrom a rascou. Pečieme vo vyhriatej rúre.