Držková polievka II
2016-06-01- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 360 min.
- Celkový čas : 400 min.
Popis
Výborná držková polievka si vyžaduje dôkladnú prípravu držiek. Hotovú polievku podávame s pečivom.
Ingrediencie
- 2.5 l vody
- soľ
- 500 g držiek
- 120 g miešanej zeleniny
- 1 ks cibuľa
- 4 zrnko čierneho korenia
- trochu trochu nového korenia
- 30 g masti
- 1 ks cibuľa
- paprika
- 30 g múky
- majorán
- cesnak
- mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Dobre očistené držky zalejeme vodou a varíme. Po polhodinovom varení vodu zlejeme, nalejeme čistú a držky v nej varíme 4-6 hodín. Pred dovarením pridáme rozličnú zeleninu a cibuľu. Keď sú držky mäkké, pridáme zápražku s cibuľou a sladkou aj štipľavou paprikou.
Krok 2
Hotovú polievku precedíme, pridáme držky pokrájané na rezančeky, trochu majoránu, cesnaku roztretého so soľou, mleté čierne korenie, trochu ďumbiera a nového korenia. Zápražku môžeme urobiť na slanine.