Jablčník zo zemiakového cesta
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 250 g polohrubej múky, 150 g varených zemiakov, 100 g cukru, soľ, 80 g tuku, 1 vajce, pol balíčka kypriaceho prášku, 650 g jabĺk, škorica, cukor podľa chuti.
Postup
Krok 1
Do múky pridáme uvarené prelisované zemiaky, preosiaty cukor štipku soli, vajce, kypriaci prášok a rozsekaný tuk, margarín alebo masť. Cesto dobre na hladko vymiesime a rozdelíme na dve polovice. Potom každú osobitne natenko rozvaľkáme, jednu preložíme na vymastený plech, dáme nahrubo nastrúhané jablká, do ktorých pridáme trochu škorica podľa chuti cukor, a prikryjeme druhou polovicou rozvaľkaného cesta. Dobre husto vidličkou popicháme a upečieme do ružova. Hotový jablčník posypeme cukrom na ešte teplý pokrájame.