Zelerová polievka so zemiakmi II
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 2,5 l vody, 40 g masti, 150 g zeleru, 1 cibuľa, 200 g zemiakov, 20 g múky, soľ, 1 dl mlieka, 1 žĺtok, zelený petržlen.
Postup
Krok 1
Na masť dáme na plátky pokrájaný alebo na hrubo postrúhaný zelera cibuľu, soľ a asi po 10 minútach očistené, na kocky pokrájané zemiaky a všetko spolu chvíľu podusíme. Potom pridáme múku, dobre premiešame, zalejeme studenou vodou a varíme, kým zeler a zemiaky nezmäknú. Potom polievku precedíme, prelisujeme do nej zeler a zemiaky a za stáleho miešania pridáme mlieko, v ktorom je rozhabarkovaný žĺtok. Polievka so žĺtkom už nesmie vrieť. Do hotovej polievky pridáme trochu posekaného zeleného petržlenu.