Kuracia zmes na čínsky spôsob
2019-04-03- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Kuracia zmes na čínsky spôsob pre milovníkov kuracieho masa.
Ingrediencie
- 500 g kuracích pŕs
- 200 g šampiňónov
- 400 g (1 balenie) mrazenej čínskej zeleninovej zmesi
- 2 lyžica oleja
- 5 lyžica sójové omáčky
- zázvor
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na rezančeky a naložíme ich do zmesi jednej lyžice oleja, dvoch lyžíc sójovej omáčky, mletého čierneho korenia a soli. Necháme odležať do druhého dňa.
Krok 2
Zmes opečieme na horúcom oleji v panvici s nepriľnavým povrchom.
Krok 3
Pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a spoločne osmažíme.
Krok 4
Mrazenú zeleninu podusíme v malom množstve vody, scedíme ju a primiešame k mäsovej zmesi.
Krok 5
Pridáme tri lyžice sójovej omáčky, premiešame, prehrejeme a podľa potreby dochutíme.
Krok 6
Podávame s ryžou.