Gratinovaná zelenina

2018-02-23

Popis

Gratinovaná zelenina. Gratinovanú zeleninu podávame ako prílohu k mäsu, alebo ako samostatné zeleninové jedlo.

Ingrediencie

  • 1 ks baklažán
  • 6 ks paradajok
  • 2 ks cibule
  • 4 strúčik cesnaku
  • 125 g mozzarelly
  • 80 g parmezánu
  • 1 zväzok pažítky
  • 1 hrsť listov bazalky
  • 1 viazanička menšiu viazaničku petržlenovej vňate
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej

Postup

Krok 1

Baklažán pokrájame na tenšie plátky, zľahka ich osolíme a poukladáme na papierové utierky. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji a pridáme postrúhaný cesnak. Premiešame a pridáme ošúpané paradajky, zbavené riedkej časti a jadierok, pokrájané na kocky. Osobitne na oleji osmažíme osušené plátky baklažánu. Do zapekacej misky, alebo menšieho pekáčika dáme jednu tretinu osmaženého baklažánu, polovicu zmesi cibule, cesnaku a paradajok, polovicu potrhanej mozzarelly. Posypeme polovicou zmesi pokrájanej pažítky, bazalkových listov a petržlenovej vňate. Posolíme okoreníme. Vrstvy zopakujeme a zakončíme plátkami baklažánu. Všetko postláčame, posypeme postrúhaným parmezánom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Zapekáme približne 20 až 25 minút. Gratinovanú zeleninu podávame ako prílohu k mäsu, alebo ako samostatné zeleninové jedlo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 758
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

759

Podobné recepty:
  • Pohánka /májová/ - pôvodný recept

    Pohánka /májová/ - pôvodný recept

  • Pražená kapusta s dubákmi

    Pražená kapusta s dubákmi

  • Tofu na rýchly spôsob

    Tofu na rýchly spôsob

kuk