Paličky k pivu, či vínu

2015-02-27

Ingrediencie

  • 350 g hladkej múky, 20 g (1/2 kocky) čerstvých kvasníc, štipku cukru, 1 lyžičku kypriaceho prášku, 1 zarovnanú lyžičku soli, 1,5 lyžice olivového oleja, 2 dl teplého piva, 35 g masla (štvrtina malého, 125 gramového, masla), 2 strúčiky cesnaku, 35 g parmezánu, 125 g mozzarelly.

Postup

Krok 1

Do teplého piva rozdrobíme kvasnice, pridáme štipku cukru, štipku múky a necháme nakysnúť. Kvások nalejeme do preosiatej múky zmiešanej s kypriacim práškom, pridáme olivový olej, soľ a vymiesime cesto. Prikryjeme utierkou a necháme asi hodinu kysnúť na teplom mieste. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť väčšieho plechu. Pomocou valčeka prenesieme na plech, potrieme zmesou roztopeného masla a prelisovaného cesnaku a vložíme do rúry vyhriatej na 200 až 220 stupňov Celzia. Pečieme približne 8 minút, do svetlohnedého sfarbenia. Predpečený plát cesta radielkom alebo nožom pokrájame na širšie paličky, posypeme zmesou postrúhaného parmezánu a postrúhanej mozzarelly a dopečieme do hneda. Po miernom vychladnutí polámeme alebo pokrájame na paličky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 591
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

592

Podobné recepty:
  • Drážďanská štóla

    Drážďanská štóla

  • Orechové trubičky

    Orechové trubičky

  • Jednoduchý citrónový  chlebíček

    Jednoduchý citrónový chlebíček

kuk