Nepravý „tvarohový“ koláč
2015-02-10- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 250 g polohrubej múky, 100 g krupicového cukru, 100 g masla, 2 žĺtky, 1 vrecúško kypriaceho prášku, 1 dl kyslej smotany. Na krém: 3 cukety alebo menšiu tekvicu, 2 vajcia, dva bielky, 100 g krupicového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 4 dl kyslej smotany, 4 lyžice múky krupice.
Postup
Krok 1
Z múky, cukru, masla, dvoch žĺtkov, vrecúška kypriaceho prášku a jedného decilitra smotany vymiesime cesto. Cesto rozvaľkáme a natlačíme do maslom vymasteného a múkou vysypaného pekáča. Krém: cukety pokrájame na kocky a krátko ich povaríme vo vode. Cuketu scedíme a rozmixujeme s dvomi vajcami, dvomi bielkami, cukrom, vanilkovým cukrom, so štyrmi decilitrami kyslej smotany. Primiešame 4 lyžice krupice. Krém natrieme na cesto v pekáči. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečiem 50 minút.