Kurča na červenom víne II

2019-04-04
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Kurča na červenom víne je lahodné jedlo, ktorého chuť zjemníme červeným a portským vínom.

Ingrediencie

  • 2 ks kurčatá
  • 1,5 dl portského vína
  • 0,75 l červeného vína
  • 2 ks mrkvy
  • 2 ks cibule
  • 4 strúčik cesnaku
  • 1 viazanička bouquet garni (petržlenová vňať, čerstvý tymian, bobkový list, cesnak s vňaťou)
  • hladkú múku
  • olej
  • 0,4 dl koňaku (brandy)
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku.

Postup

Krok 1

Kurčatá rozdelíme na porcie a vložíme ich do misy.

Krok 2

Zalejeme 1,5 dl portského vína, 0,75 l červeného vína.

Krok 3

Pridáme na väčšie kusy pokrájanú mrkvu, cibule prekrojené na štvrtiny, neošúpané strúčiky cesnaku, viazaničku bouquet garni. Misu prikryjeme fóliou a necháme v chladničke marinovať 24 hodín.

Krok 4

Obsah misy scedíme, mäso osušíme, obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji. Hrniec deglazujeme koňakom, pridáme zeleninu, lyžicu paradajkového pretlaku a premiešame. Po chvíli zalejeme marinádou, privedieme do varu a na miernom ohni varíme 40 minút.

Krok 5

Podľa chuti osolíme. Podávame so zemiakovou kašou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1191
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1192

Podobné recepty:
  • Kuracie plátky v horčicovom náleve

    Kuracie plátky v horčicovom náleve

  • Kuracie prsia s višňovou omáčkou

    Kuracie prsia s višňovou omáčkou

  • Kurča tabasco

    Kurča tabasco

kuk