Debrecínske zemiaky

2016-04-22
  • Počet porcií : 5
  • Čas prípravy : 10 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 50 min.

Popis

Zapekaná lahôdka s debrecínkou alebo klobáskou.

Ingrediencie

  • 1,5 kg zemiakov
  • 30 g masti
  • 1 hlávka veľká cibuľa
  • paprika
  • soľ
  • 0,25 l kyslej smotany alebo kyslého mlieka
  • 1 ks debrecínka

Postup

Krok 1

Očistené zemiaky pokrájame na kocky a uvaríme v slanej vode tak, aby zostali celé.

Krok 2

Na masti upražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme hodne sladkej papriky, uvarené zemiaky, zalejeme kyslou smotanou alebo kyslým, dobre rozhabarkovaným mliekom. Nakoniec pridáme na kolieska pokrájanú debrecínku alebo klobásu. Všetko spolu dobre zohrejeme a horúce podávame s akýmkoľvek šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1413
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1414

Podobné recepty:
  • Špenát 'zelený malachit'

    Špenát 'zelený malachit'

  • Opečené zemiaky s rascou

    Opečené zemiaky s rascou

  • Opečená paprika, zelerové pyré, cesnakový díp

    Opečená paprika, zelerové pyré, cesnakový díp

kuk