Cestoviny a ragú s čerstvej klobásy
2016-04-11- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
- Počet porcií : 3
- Čas prípravy : 15 min.
- Čas varenia : 45 min.
- Celkový čas : 60 min.
Popis
Výborný druh špiráliek v kombinácii s klobáskovou omáčkou a pravým parmezánom.
Ingrediencie
- 2 ks mäkké neúdené klobásy
- 2 lyžica olivového oleja
- 1 ks cibuľu
- 1 stonka zeleru Sedano
- 1 ks mrkvu
- 2 strúčik cesnaku
- 4 lístky bazalky
- 1,5 dl silného červeného vína
- 1 ks bobkový list
- 2 dl paradajkovej omáčky
- 2 dl kuracieho vývaru
- 200 g cestovín – špirálky
- 60 g parmezánu
- 40 g masla
- štipka drveného čierneho korenia
Postup
Krok 1
Z mäkkých neúdených klobás odstránime črievko a vložíme ich do panvice s dvomi lyžicami olivového oleja. Vareškou klobásy rozmiagame, resp. roztrháme na kúsky a osmažíme.
Krok 2
Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, nadrobno pokrájanú stonku zeleru, nadrobno pokrájanú mrkvu. Chvíľu miešame a prikryté podusíme. Pridáme na väčšie kúsky pokrájaný cesnak, niekoľko potrhaných lístkov bazalky, premiešame a po chvíli podlejeme silným červeným vínom. Zvýšime teplotu na maximum a víno necháme odpariť. Pridáme bobkový list, paradajkovú omáčku a kurací vývar. Premiešame a prikryté varíme asi 45 minút.
Krok 3
V osolenej vode uvaríme cestoviny. Do pomerne hustej omáčky pridáme scedené cestoviny špirálky), premiešame a odstavíme z ohňa.
Krok 4
Pridáme postrúhaný parmezán a kúsok masla. Premiešame.
Krok 5
Na tanieri posypeme štipkou parmezánu a drveným čiernym korením.