Cestoviny a ragú s čerstvej klobásy

2016-04-11
  • Počet porcií : 3
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 45 min.
  • Celkový čas : 60 min.

Popis

Výborný druh špiráliek v kombinácii s klobáskovou omáčkou a pravým parmezánom.

Ingrediencie

  • 2 ks mäkké neúdené klobásy
  • 2 lyžica olivového oleja
  • 1 ks cibuľu
  • 1 stonka zeleru Sedano
  • 1 ks mrkvu
  • 2 strúčik cesnaku
  • 4 lístky bazalky
  • 1,5 dl silného červeného vína
  • 1 ks bobkový list
  • 2 dl paradajkovej omáčky
  • 2 dl kuracieho vývaru
  • 200 g cestovín – špirálky
  • 60 g parmezánu
  • 40 g masla
  • štipka drveného čierneho korenia

Postup

Krok 1

Z mäkkých neúdených klobás odstránime črievko a vložíme ich do panvice s dvomi lyžicami olivového oleja. Vareškou klobásy rozmiagame, resp. roztrháme na kúsky a osmažíme.

Krok 2

Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, nadrobno pokrájanú stonku zeleru, nadrobno pokrájanú mrkvu. Chvíľu miešame a prikryté podusíme. Pridáme na väčšie kúsky pokrájaný cesnak, niekoľko potrhaných lístkov bazalky, premiešame a po chvíli podlejeme silným červeným vínom. Zvýšime teplotu na maximum a víno necháme odpariť. Pridáme bobkový list, paradajkovú omáčku a kurací vývar. Premiešame a prikryté varíme asi 45 minút.

Krok 3

V osolenej vode uvaríme cestoviny. Do pomerne hustej omáčky pridáme scedené cestoviny špirálky), premiešame a odstavíme z ohňa.

Krok 4

Pridáme postrúhaný parmezán a kúsok masla. Premiešame.

Krok 5

Na tanieri posypeme štipkou parmezánu a drveným čiernym korením.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 674
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

675

Podobné recepty:
  • Zemiakové krokety

    Zemiakové krokety

  • Hovädzie so zeleninou

    Hovädzie so zeleninou

  • Plnený karfiol

    Plnený karfiol

kuk