Plnené vykostené kurča (galantína)
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Pečené (grilované) kurča
Ingrediencie
- 1 väčšie kurča, 1 nožičku klobásy chorizo, 2 hrste zelených olív bez kôstky (môžu byť plnené papričkou), 1 lyžicu mletej červenej údenej papriky, mleté čierne korenie, soľ, menšiu viazaničku petržlenovej vňate, 2 strúčiky cesnaku, 400 g mletého bravčového mäsa, olivový olej.
Postup
Krok 1
Kurča vykostíme tak, aby koža zostala neporušená. Mäso kurčaťa osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Nožičku choriza pokrájame na kolieska, pridáme olivy, lyžicu údenej papriky, mleté čierne korenie, soľ, pokrájanú petržlenovú vňať, cesnak pokrájaný na plátky a potom na rezančeky, mleté bravčové mäso a rovnomerne vymiešame. Z plnky vytvarujeme bochník, ktorý položíme na vykostené kurča. Dôkladne zabalíme a „zošijeme“ ihlicami. Zviažeme motúzom. Položíme na mriežku v pekáči, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pomaly pečieme, pri 160 stupňoch Celzia, asi hodinu. Po upečení necháme asi 20 minút odstáť, odstránime ihlice a motúz a pokrájame na hrubšie plátky.