Jogurtová omáčka k rybe (náhrada tatárskej omáčky)
2014-09-15- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Studené
Ingrediencie
- 2,5 dl bieleho jogurtu, štipku soli, štipku korenia, zopár vetvičiek petržlenovej vňate, 1/2 citróna (iba šťavu), 1 lyžicu kapár, 3 sladko-kyslé uhorky, 1/3 pekinskej alebo čínskej kapusty.
Postup
Krok 1
Do mixéru s možnosťou sekania dáme 2,5 dl jogurtu, štipku soli, štipku korenia, natrhanú petržlenovú vňať, citrónovú šťavu z polovice citróna, lyžicu kapár bez nálevu (vyžmýkané), tri nakladané uhorky, natrhanú čínsku alebo pekinskú kapustu a rozmixujeme (impulzne nasekáme). Podávame k rybe. Tip: plátky ryby opečieme na olivovom oleji takmer do hneda. Pred obrátením, plátky ryby posypeme postrúhaným parmezánom.