Horúci čokoládový zákusok so žĺtkovou penou

2014-08-15

Ingrediencie

  • 50 g kvalitnej horkej čokolády (min 75%), 45 g práškového cukru, 40 g masla, 2 vajcia, 3 žĺtky, 45 g hladkej múky. Na žĺtkovú penu: 4 žĺtky, 70 g cukru, 1,25 dl sektu, 1 vanilkový struk.

Postup

Krok 1

Nad parou rozpustíme polámanú horkú čokoládu a maslo. Odstránime z pary a pridáme dve vajcia, tri žĺtky, práškový cukor a hladkú múku. Metličkou vymiešame na hladkú hmotu. Cesto nalejeme do maslom vymastených formičiek a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme šesť minút. Žĺtková pena: štyri žĺtky vyšľaháme metličkou s cukrom a s dužinou vanilky. Misku dáme nad paru, a postupne pridávame, za stáleho šľahania, 1,25 dl sektu. Šľaháme tak dlho, až hmota zhustne. Žĺtkový krém dáme na tanieriky a položíme naň upečený čokoládový zákusok. Podávame horúce.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 487
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

488

Podobné recepty:
  • Smotanový zákusok

    Smotanový zákusok

  • Tvarohové tyčinky IV

    Tvarohové tyčinky IV

  • Snehová torta so šľahačkou

    Snehová torta so šľahačkou

kuk