Hovädzia roštenka na poľovnícky spôsob
2014-05-04- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 1 kg hovädzej roštenky, rozdrvenú zmes nového korenia, borievok a čierneho korenia, 1 cibuľu, 500 g čerstvých lesných húb, 2 lyžice obyčajnej plnotučnej horčice, soľ, olej.
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na plátky hrubé asi jeden centimeter. Zľahka rozklepeme (iba hánkami päste), okoreníme zmesou korenia, osolíme a prudko opečieme z oboch strán. Mäso vyberieme, pridáme malé množstvo oleja a vo výpeku osmažíme pokrájanú cibuľu. Mäso pridáme k cibuli, pridáme na veľké kusy pokrájané huby, podlejeme vriacou vodou a dusíme asi 30 minút. Pridáme dve lyžice horčice, rozmiešame ju v šťave a ešte chvíľu podusíme. Podávame so zemiakovou kašou.