Hruškový šalát so syrom a orechmi

2014-04-17

Ingrediencie

  • 2 hrušky, 2 lyžice medu, 1 vetvičku tymianu, štipku čerstvo pomletého čierneho korenia, štipku soli, za hrsť polovičiek vlašských orechov, štipku krupicového cukru, 60 g syra s modrou plesňou.

Postup

Krok 1

Jednu hrušku ošúpeme, odstránime jadrovník a pokrájame na kocky. Dáme na panvicu, podlejeme malým množstvom vody, pridáme lyžicu medu a posekané lístky tymianu, štipku čerstvo pomletého čierneho korenia a štipku soli. Hrušky uvaríme do mäkka a prelisujeme ich cez sito. Na suchej panvici krátko opražíme orechy posypané štipkou krupicového cukru. Druhú hrušku ošúpeme, odstránime jadrovník a pokrájame na osminky. Poukladáme na tanier, posypeme rozdrobeným syrom s modrou plesňou, opraženými orechmi a polejeme hruškovou omáčkou. Posypeme niekoľkými lístkami tymianu a pokvapkáme medom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 473
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

474

Podobné recepty:
  • Vajcový šalát so zeleninou

    Vajcový šalát so zeleninou

  • Šalát Ceasar podľa Toma Kerridge

    Šalát Ceasar podľa Toma Kerridge

  • Šalát z pekinskej kapusty, papriky a šampiňónov

    Šalát z pekinskej kapusty, papriky a šampiňónov

kuk