Žemľovka z croissantov

2014-04-08

Ingrediencie

  • 6 croissantov, 150 g bielej čokolády, 150 g horkej čokolády, 4 vajcia, 0,5 l smotany na varenie (12%), 1,5 dl mlieka, 1 lyžičku vanilkovej esencie, 100 g krupicového cukru, 80 g hnedého trstinového cukru. Na čokoládovú omáčku: 0,5 l smotany na varenie (12%), 150 g čokolády na varenie.

Postup

Krok 1

Croissanty natrháme. Tretinu natrhaných croissantov navrstvíme do vymasteného pekáča. Posypeme tretinou polámanej bielej a horkej čokolády. Takto vytvoríme ešte dve vrstvy. Štyri vajcia zmiešame so smotanou, mliekom, vanilkovou esenciou, krupicovým cukrom a vyšľaháme metličkou. Zmesou zalejeme croissantové vrstvy v pekáčiku a povrch posypeme hnedým cukrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a zapekáme asi 20 minút. Pri podávaní polejeme čokoládovou omáčkou, ktorú pripravíme tak, že 0,5 l smotany privedieme do varu a odstavíme z ohňa. Pridáme polámanú čokoládu a miešame do jej roztopenia.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 907
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

908

Podobné recepty:
  • Gottov obľúbený koláč

    Gottov obľúbený koláč

  • Šunkové tyčinky

    Šunkové tyčinky

  • Kokosovo jablkové guľky

    Kokosovo jablkové guľky

kuk