Hrianka so strateným vajcom, šunkou a holandskou omáčkou
2014-04-01- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Hrianky, chlebíky
Ingrediencie
- Holandská omáčka: 3 žĺtky, maslo v rovnakom množstve ako žĺtky, 1 lyžičku estragónového octu, štipku cayenského korenia, 1/4 lyžičky soli, štipku mletého čierneho korenia. 4 krajčeky bieleho chleba, 8 plátkov parmskej šunky, 4 vajcia, ocot.
Postup
Krok 1
Holandská omáčka: Žĺtky odvážime a navážime rovnaké množstvo masla. Maslo roztopíme a necháme čiastočne vychladnúť. Žĺtky dáme do mixéra a pri vyšších otáčka tenkým pramienkom prilievame maslo. Pri nízkych otáčka pridáme lyžičku estragónového octu, štipku cayenského korenia, polovicu lyžičky soli a štipku mletého čierneho korenia. Omáčku neodkladáme, spotrebujeme čo najskôr. Krajčeky chleba opečieme na grile. Na chrumkavo opečieme parmskú šunku a položíme na opečenú stranu krajčeka chleba. Na šunku položíme stratené vajce, prelejeme holandskou omáčkou a na omáčku položíme ešte jeden opečený plátok parmeskej šunky. Stratené vajcia: Vodu, do ktorej sme pridali dve lyžice octu privedieme do varu. Oheň stíšime na minimum, octovú vodu varechou roztočíme, aby v strede vznikol vír. Do stredu víru vyklopíme vajce a počkáme, až bielok stuhne. Dierovanou naberačkou vyberieme. Žĺtok by mal zostať tekutý.