Mäso s hubami

2014-03-26

Ingrediencie

  • 2 lyžice bravčovej masti, 1 cibuľu, 5 strúčikov cesnaku, 500 g bravčového mäsa (pliecko alebo stehno), mleté čierne korenie, soľ, 2 vetvičky rozmarínu, 2 dl suchého červeného vína, 350 g konzervovaných krájaných paradajok, 0,5 l mäsového vývaru, 300 g hlivy ustricovej.

Postup

Krok 1

Na masti osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky pokrájané mäso, štipku mletého čierneho korenia, 1/2 lyžičky soli a nadrobno pokrájané lístky rozmarínu. Miešame až mäso zbelie, či sfarbí sa zľahka do zlatista. Podlejeme červeným vínom a miešame ešte päť minút, aby sa alkohol odparil. Pridáme konzervu krájaných paradajok, premiešame a dusíme až je mäso mäkké (približne 45 minút). Pridáme na rezance pokrájanú hlivu a dusíme ďalších 20 minút. Počas dusenia podlievame mäsovým vývarom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 510
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

511

Podobné recepty:
  • Balkánska kapusta

    Balkánska kapusta

  • Marhuľová panenka

    Marhuľová panenka

  • Primátorský guláš

    Primátorský guláš

kuk