Penne zapečené so špenátom, orechmi a syrom
2014-03-15- komentárov
- Kategórie: Cestoviny, pizza , Iné
Ingrediencie
- 500 g cestovín penne, 2 póry, 85 g masla, 85 g hladkej múky, 1 l mlieka, 2 lyžičky horčice, na hrot noža postrúhaného muškátového orieška, 350 g pikantného syra typu Čedar, 4 krajčeky veky, 1 lyžičku oleja, 100 g vlašských orechov, 500 g čerstvého špenátu, soľ, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Cestoviny dáme variť do osolenej vode (podľa návodu na obale). Pór pokrájame (bielu aj zelenú časť) a pridáme ho k variacim sa cestovinám, asi tri minúty pred dovarením cestovín. Uvarené cestoviny s pórom scedíme. K múke postupne prilievame mlieko a metličkou rozšľaháme. Primiešame horčicu a muškátový oriešok, pridáme maslo. Dáme na oheň a privedieme do varu, pričom neustále metličkou miešame. Asi dve minúty povaríme. Mlieko by malo zhustnúť. Odstavíme z ohňa a primiešame približne 200 gramov postrúhaného syra (asi dve tretiny). Krajčeky veky pokrájame na menšie kocky a opečieme ich v panvici na lyžičke oleja. Po vychladnutí zmiešame so zvyškom postrúhaného syra a nahrubo posekanými orechmi. Očistený (umytý) špenát vložíme do vriacej vody, prikryjeme a odstavíme z ohňa. Špenát scedíme, prepláchneme studenou vodou a vyžmýkame. Špenát a uvarené cestoviny s pórom vmiešame do mliekovej omáčky, podľa chuti osolíme, okoreníme a navrstvíme do pekáča. Posypeme kockami chleba zmiešanými so syrom a orechmi, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 30 minút.