Budapeštianske kurča

2016-03-10

Popis

Kurča plnené paprikovou zmesou v smotanovej omáčke. Podávame s ryžou alebo s knedľou.

Ingrediencie

  • 1 ks kurča
  • 0,5 kg papriky
  • 75 g slaniny
  • 1 ks veľká cibuľa
  • olej
  • soľ
  • mletú červenú papriku
  • mleté čierne korenie
  • sušené oregano
  • 2 dl kyslej smotany
  • 1 lyžica hladkej múky

Postup

Krok 1

Papriky zbavené jadrovníkov pokrájame na hrubšie rezance a spolu s pokrájanou cibuľou, na kocky pokrájanou slaninou, opečieme na lyžici oleja. Po opečení do svetlo hneda necháme vychladnúť.

Krok 2

Očistené a osušené kurča osolíme zvonku aj zvnútra a naplníme ho paprikovou zmesou. Uzatvoríme ihlou. Kurča zvonku posypeme korením a mletou červenou paprikou. Položíme do olejom vymasteného pekáča, pokvapkáme olejom, podlejeme malým množstvom horúcej vody a vložíme do rúry vyhriatej na 250 °C. Pečieme asi 45 minút. Počas pečenia polievame výpekom. V polovici pečenia kurča obrátime.

Krok 3

Upečené kurča z pekáča vyberieme, pekáč položíme na sporák, do pekáča pridáme múku rozmiešanú vo vode a smotane. Za stáleho miešania varíme asi 10 minút. Omáčku prepasírujeme cez sito.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 704
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

705

Podobné recepty:
  • Pikantné ryžové rezance

    Pikantné ryžové rezance

  • Husacia pečeň so šalátom z húb a zelenej fazuľky

    Husacia pečeň so šalátom z húb a zelenej fazuľky

  • Pečeňový špíz v slaninovej košeli na bylinkovej ryži

    Pečeňový špíz v slaninovej košeli na bylinkovej ryži

kuk