Budapeštianske kurča
2016-03-10- komentárov
- Kategórie: Hydina , Pečené (grilované) kurča
Popis
Kurča plnené paprikovou zmesou v smotanovej omáčke. Podávame s ryžou alebo s knedľou.
Ingrediencie
- 1 ks kurča
- 0,5 kg papriky
- 75 g slaniny
- 1 ks veľká cibuľa
- olej
- soľ
- mletú červenú papriku
- mleté čierne korenie
- sušené oregano
- 2 dl kyslej smotany
- 1 lyžica hladkej múky
Postup
Krok 1
Papriky zbavené jadrovníkov pokrájame na hrubšie rezance a spolu s pokrájanou cibuľou, na kocky pokrájanou slaninou, opečieme na lyžici oleja. Po opečení do svetlo hneda necháme vychladnúť.
Krok 2
Očistené a osušené kurča osolíme zvonku aj zvnútra a naplníme ho paprikovou zmesou. Uzatvoríme ihlou. Kurča zvonku posypeme korením a mletou červenou paprikou. Položíme do olejom vymasteného pekáča, pokvapkáme olejom, podlejeme malým množstvom horúcej vody a vložíme do rúry vyhriatej na 250 °C. Pečieme asi 45 minút. Počas pečenia polievame výpekom. V polovici pečenia kurča obrátime.
Krok 3
Upečené kurča z pekáča vyberieme, pekáč položíme na sporák, do pekáča pridáme múku rozmiešanú vo vode a smotane. Za stáleho miešania varíme asi 10 minút. Omáčku prepasírujeme cez sito.