Zapečené zemiaky

2014-02-15

Ingrediencie

  • 2 kg zemiakov, 125 g masla, 1 strúčik cesnaku, 0,5 l smotany na varenie (10 %), 2 vajcia, 300 g ementálu, na hrot noža postrúhaného muškátového orieška, 2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia.

Postup

Krok 1

Očistené zemiaky pokrájame na tenké plátky (hrubé asi 3 mm). Premiešame ich so soľou a s korením. Pekáč vytrieme cesnakom prekrojeným na polovicu a maslom. Poukladáme doň plátky zemiakov. Zalejme smotanou rozšľahanou s vajcami a muškátovým orieškom. Posypeme postrúhaným syrom a navrch poukladáme plátky masla. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia a pečieme asi hodinu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 466
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

467

Podobné recepty:
  • Baklažán na čínsky spôsob

    Baklažán na čínsky spôsob

  • Sójovo-hubovo-kelová fašírka v celku

    Sójovo-hubovo-kelová fašírka v celku

  • Pórové rizoto

    Pórové rizoto

kuk