Zapečené zemiaky
2014-02-15- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 2 kg zemiakov, 125 g masla, 1 strúčik cesnaku, 0,5 l smotany na varenie (10 %), 2 vajcia, 300 g ementálu, na hrot noža postrúhaného muškátového orieška, 2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia.
Postup
Krok 1
Očistené zemiaky pokrájame na tenké plátky (hrubé asi 3 mm). Premiešame ich so soľou a s korením. Pekáč vytrieme cesnakom prekrojeným na polovicu a maslom. Poukladáme doň plátky zemiakov. Zalejme smotanou rozšľahanou s vajcami a muškátovým orieškom. Posypeme postrúhaným syrom a navrch poukladáme plátky masla. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia a pečieme asi hodinu.