Krčmársky bravčový rezeň Ondráš
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Vyprážané mäso
Ingrediencie
- 800 g bravčovej krkovičky (4 rezne), soľ, mleté čierne korenie, olej, 500 g zemiakov, 1 dl mlieka, 1 vajce, 4 lyžice hladkej múky, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku majoránu.
Postup
Krok 1
Zemiaky najemno postrúhame, necháme chvíľu odstáť a potom z nich vyžmýkame a odstránime tekutinu. Zalejeme ich horúcim mliekom, premiešame, pridáme vajce, prelisovaný cesnak, majorán, čerstvo pomleté čierne korenie, 1/2 lyžičky soli a toľko hladkej múky, až vznikne hustejšie, ale mierne tekuté cesto. Rezne z bravčovej krkovičky osolíme, okoreníme a mierne naklepeme. Opečieme ich z oboch strán na lyžici horúceho oleja a preložíme ich na papierové obrúsky. Do panvice pridáme olej a keď sa zahreje, dáme do panvice za naberačku zemiakového cesta. Cesto roztiahneme dnom naberačky, alebo lyžicou na veľkosť o niečo väčšiu, ako je opečený plátok mäsa. Na cesto položíme opečený plátok mäsa a prelejem ho druhou naberačkou zemiakového cesta tak, aby cesto stekalo na dolnú časť cesta a mäsa sa tak uzatvorilo v ceste. Rezeň opečieme z oboch strán do hneda. Aby bol rezeň mierne chrumkavý, krátko ho zapečieme v rúre zahriatej na vyššiu teplotu.