Makový nákyp s cestovinami

2015-09-29

Ingrediencie

  • 220 g celozrnných cestovín (mušličky), 5 ks vajec, 100 g hnedého práškového cukru, prášok do pečiva, I50 g rastlinného masla (Hera), prášok do pečiva, 200 g maku, tuk a múka na vymastenie a vysypanie formy, marhuľový kompót.

Postup

Krok 1

Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Tuk vymiešame s práškovým cukrom do spenenia, postupne pridávame vaječné žĺtky a vymiešame bohatú penu. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a striedavo s pomletým makom pridávame k vymiešanej hmote. Opatrne spojíme, nakoniec vymiešame uvarené cestoviny, vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a pečieme asi 30 až 40 minút. Hotové krájame na výseče a podávame prizdobené ovocím a šťavou z kompótu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1122
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1123

Podobné recepty:
  • Gnocchi z horúcich zemiakov

    Gnocchi z horúcich zemiakov

  • Zemiakové fánky

    Zemiakové fánky

  • Zeleninová zmes so syrom

    Zeleninová zmes so syrom

kuk