Makový nákyp s cestovinami
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Múčniky , Cestoviny
Ingrediencie
- 220 g celozrnných cestovín (mušličky), 5 ks vajec, 100 g hnedého práškového cukru, prášok do pečiva, I50 g rastlinného masla (Hera), prášok do pečiva, 200 g maku, tuk a múka na vymastenie a vysypanie formy, marhuľový kompót.
Postup
Krok 1
Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Tuk vymiešame s práškovým cukrom do spenenia, postupne pridávame vaječné žĺtky a vymiešame bohatú penu. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a striedavo s pomletým makom pridávame k vymiešanej hmote. Opatrne spojíme, nakoniec vymiešame uvarené cestoviny, vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a pečieme asi 30 až 40 minút. Hotové krájame na výseče a podávame prizdobené ovocím a šťavou z kompótu.